Ana-Maria Țulea, elevă la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” a obținut nota 10 pe linie la sesiunea curentă de bacalaureat.

Acestea sunt informații preliminare oferite de Ministerul Educației.

Admiterea 2016

În funcție de tipul instituției în care și-au făcut studiile, repartizarea candidaților este următoarea:

  • Liceu – 15214 persoane, dintre care 21.36%  sunt restanțieri din sesiunile anterioare;
  • Colegii – 5617, dintre 32.63%  sunt restanțieri din sesiunile anterioare;
  • Universități – 262, dintre care 38.93%  sunt restanțieri din sesiunile anterioare;
  • Externat – 427,  dintre care 13.35%  sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

De mică a fost fascinată de lumea cifrelor, dar şi de literatură. A acordat mult timp studiilor, iar rezultatele NU s-au lăsat aşteptate. Vorbim despre Ana-Maria Ţulea, absolventă a Liceului „Dante Alighieri” din capitală, care a obţinut zece pe linie la toate probele de bacalaureat. Tânăra este singura elevă din Moldova care a reuşit să susţină excelent cele patru examene.

Eminentă din clasa întâi şi deţinătoare a zeci de diplome de merit, Ana-Maria Ţulea spune cu modestie că nu s-a aşteptat să ia note de 10 chiar la toate probele de bacalaureat.

Spune că întotdeauna a stat cu burta pe carte şi rezultatele au fost obţinute prin multă muncă.

Deşi a luat zece pe linie la Bac, nu este decisă la ce facultate va merge. Eleva este singura absolventă din ţară care a obţinut nota zece la toate examanele de bacalaureat din acest an.

http://jurnal.md/ro/social/2016/6/27/absolventa-cu-10-pe-linie-la-bac-ana-maria-tulea-unica-eleva-din-tara-care-a-reusit-sa-sustina-excelent-cele-patru-examene/