Candidații care vor participa la concursul de admitere în învățământul profesional tehnic vor putea depune dosarele atât în regim online cât și fizic cu înregistrare telefonică prealabilă. Decizia a fost luată pentru a evita aglomerările în contextul pandemiei cu Covid-19. Despre asta a anunțat astăzi, 29 iunie, ministrul Educației Igor Șarov, în cadrul unei ședințe comune cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

Ministrul Igor Șarov a menționat că Ministerul Educației va aproba măsuri obligatorii de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ profesional tehnic, în contextul organizării și desfășurării concursului de admitere.

Pentru programele de formare profesională tehnică secundară, postsecundară și postsecundară nonterțiară depunerea dosarelor în turul I va începe în ziua de luni din a treia săptămână a lunii iulie (12 iulie), iar afișarea rezultatelor admiterii după turul I se va realiza maximum după trei zile (15 iulie) de la finalizarea perioadei de depunere a dosarelor.