Conținutul disciplinei ”Educație civică” ar putea fi revizuit. Acțiunile care urmează să fie aplicate în acest scop au fost discutate astăzi, 21 februarie, în cadrul unui atelier organizat de Ministerul Sănătății. La eveniment au mai participat reprezentanți ai Ministerului Educației,experți naționali și internaționali şi parteneri de dezvoltare.

Specialiștii susuțin că la elaborarea noului conținut al disciplinei ”Educație civică” trebuie să se țină cont de vârsta și sexul copilului.

Ministerul Sănătății argumentează această necesitate prin faptul că minorii şi adolescenții se confruntă în continuare cu probleme sociale şi de sănătate grave, chiar dacă în ultimii ani autoritățile au întreprins mai multe măsuri pentru combaterea acestora.

”Din păcate, rata suicidului este înaltă printre adolescenți. De asemenea, avem înregistrate multe sarcini în rândul minorelor. Adolescenții adoptă comportamente riscante, au boli cronice şi maladii provocate de alimentația nesănătoasă. Avem această situație deoarece minorii şi adolescenții nu beneficiază de suport din partea comunității. Totodată, există puțină informație referitor la modul sănătos de viață, de aceea trebuie promovată această practică încă de pe băncile școlii”, a declarat viceministrul Sănătății, Liliana Iașan.

În scopul prevenirii problemelor de sănătate a minorilor şi adolescenților, Ministerul Sănătății a creat, pe întreg teritoriul țării, 38 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor. Numărul beneficiarilor a crescut de la 44,6 mii în 2011, până la 173 mii în 2015.

Atelierul a fost organizat de Centrul ”Neovita”, cu suportul Proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă – Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor”.