EMMA CRISTINA GHEORGHIU, STUDENTĂ ȘI LA FACULTATEA DE DREPT A UNIVERSITĂȚII “DANUBIUS”, CÂȘTIGĂTOAREA COMPETIȚIEI INTERNATIONALE LA CURTEA EUROPEANĂ DE JUSTIȚIE DIN LUXEMBOURG

Iată că există! Există și modele care trebuie să aibă efectul unui energizant motivational pentru tinerii nostri. Emma este unul dintre aceste exemple, o tânără determinată care a înțeles, cu mult timp în urmă, ce își dorește de la viață și a optat pentru varianta firească, a pașilor mărunți dar siguri, pentru a ajunge să profeseze în domeniul juridic.

În cele ce urmează, redăm un interviu special acordat de Emma Cristina GHEORGHIU, proaspăt câștigătoare a titlului de “BEST GENERAL ADVOCATE” acordat de Curtea Europeană de Justiție, în competiția internațională EUROPEAN LAW MOOT COURT.

Danubius News: De ce opțiunea ta pentru a studia în străinătate și, în același timp, de a urma studiile Facultății de Drept ale Universității “Danubius”?

Emma: “Decizia de a studia in strainatate a fost luata cu mult timp in urma cand, fiind in clasa a 9-a, am urmat o scoala de vara la Cambridge in Mare Britanie si am fost fascinata atat de tara in general cat si de sistemul juridic britanic bazat pe jurisprundenta. Terminand Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Galati am ales să urmez studiile de licență la Queen Mary University of London, in Marea Britanie, cu specializare in dreptul britanic si european. In timpul licentei, am avut ocazia sa merg un an in stagiu ERASMUS la Katholieke Universiteit Leuven in Belgia unde am urmat o serie de cursuri axate pe dreptul european si unde am realizat ca aceasta este aria in care mi-as dori sa lucrez in viitor. Fiind in special interesata de partea comerciala a dreptului european, am hotarat sa imi urmez masteratul in Olanda la Leiden University cu specializare in dreptul european si international de business.

Desi mi-am dorit inca din liceu sa studiez in strainatate, nu am vrut niciodata sa abandonez optiunea de a ma intoarce, la un moment dat, in tara si de a avea un rol in dezvoltarea sistemului juridic romanesc. De aceea am ales sa studiezDreptul la Universitatea ”Danubius” (studenta in anul IV, ID), dar si pentru programul flexibil de invatamant la distanta pe care universitatea il are si care mi-a permis sa urmez atat cursurile din Marea Britanie cat si cele de la Universitatea “Danubius.”

http://www.univ-danubius.ro/nout%C4%83%C5%A3i/emma-cristina-gheorghiu,-student%C4%83-%C8%99i-la-facultatea-de-drept-a-universit%C4%83%C8%9Bii-%E2%80%9Cdanubius%E2%80%9D,-c%C3%A2%C8%99tig%C4%83toarea-competi%C8%9Biei-internationale-la-curtea-european%C4%83-de-justi%C8%9Bie-din-luxembourg.html