Începe cea de-a doua etapă de admitere la studii în România, care se va desfăşura în perioada 3–10 septembrie. Pentru ca toţi doritorii să aibă posibilitatea să-şi depună dosarul, Guvernul României a suplinit numărul burselor. Alte 2850 de locuri au fost acordate candidaţilor din Republica Moldova. În total, vor fi circa cinci mii de burse.

Din cele 2850 de locuri, 550 vor fi acordate pentru învăţământul preuniversitar. Din acestea 250 de candidaţi vor putea studia cu bursă, iar 300 – fără. Pentru studiile de licenţă au fost repartizate 1920 de locuri, din care 250 cu bursă şi 1530 fără. Pentru masteranzi au fost acordate 330 de locuri, 150 dintre candidaţi vor avea bursă. Alte 50 de locuri fără bursă au fost repartizate pentru studii de doctorat.

Candidaţii moldoveni vor putea aplica dosarul online pe adresa: admitere2moldova@medu.edu.ro, în perioada 3–10 septembrie. Cererea de înscriere poate fi descărcată pe site-ul http://www.dprp.gov.ro/proiect-metodologie-de-scolarizare-a-cetatenilor-de-origine-etnica-romana-din-republica-moldova-in-anul-scolaruniversitar-2011-2012-in-baza-suplimentarii-cifrei-de-scolarizare-anuale/ unde vor găsi toate informaţiile necesare.

În acelaşi timp, 390 de persoane vor studia în cadrul extensiunilor universitare a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi la Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul şi a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi.

Menţionăm că la începutul lunii august s-a desfăşurat prima etapă a admiterii la studii în România. Peste trei mii de absolvenţi au depus dosarele pentru cele două mii de locuri puse la dispoziţie de Guvernul României.

Marina LIŢA, jurnal.md
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *