Arma secretă care este adesea trecută cu vederea de noi este operativitatea. Crearea unui sentiment de urgență este rareori discutată în luarea unor decizii de succes., dar fără îndoială este o condiție prealabilă pentru a reuşI în afaceri și în atingerii obiectivelor sau viselor personale.

Este important să abordați fiecare condiţie, sarcină și proiect cu o grijă deosebită și o atenție deosebită, dar fiind un perfecționist adesea împiedică simțul de a reacţiona operativ. Fie că perfecționismului vă încetineşte sau așteptaţi momentul potrivit, decât să reacţionaţi promt.

Oamenii care trăiesc cu un sentiment de promtitudine, zilnic au un scop și posedă o operativitate interioară care îi determină să-i ducă la îndeplinire.

Este de necrezut cantitatea de oameni care nu reacţioneză rapid în viața lor personală sau profesională, de fapt, ei au sabotat succesul și potențialul deplin. Calitatea va avea întotdeauna importanță, iar perfecționismul poate fi un atu important, dar productivitatea, eficiența și viteza sunt la fel de importante.

Scopul îți dă putere – niciodată nu știți cât de puternici sunteți

În fotbal este o zicală – “viteza este numele jocului”. Ceea ce învățăm de la această afirmație este că deține aceeasi cantitate de adevar in viata, precum si in afaceri. Viteza conteaza. Pentru a face ceva bun si să ai o munca de calitate ar trebui să rămână întotdeauna o prioritate maxima, dar viteza este esenţială.

Atât de mulți oameni doresc să-și crească afacerea la nivelul următor, dar sunt permanent ocupați de a perfecționa un aspect sau altul, încât își pierd oportunitatea de a se extinde. Această lipsă de promtitudine împiedică creșterea economică. Unii se plimbă în jurul valorii de neîmplinite care şi-au dorit-o şi de care sunt pasionați, dar lipsa de a acţiona rapid îi împiedică să înceapă.

Cum să creați starea de promtitudine în viața voastră?

Clement Stone, marele om de afaceri, filantrop și autor, a spus despre succes că el credea că este una dintre cele mai puternice afirmații pe care le-ai putea spune vreodată: “FACEȚI ACUM”.

Au existat o mulțime de lucruri de-a lungul vieții pe care le-am discutat de zile și nu am ajuns niciodată să iau măsuri, pentru că am crezut că se va prezenta un moment sau o ocazie mai bună. Știu acum – este o mentalitate a capcanelor. Se întâmplă rar că aceleași oportunități vor veni din nou.

Viața se prezintă cu mici ferestre de oportunităţi și avem un interval de timp chiar mai scurt pentru a lua o decizie. Cei cu un sentiment de de a reacţion promt vor sări prin aceste ferestre când le vor aparea. Cei care sunt mai calculaţi vor face așa cum am făcut-o odată și să cântărească argumentele pro și contra pentru atâta timp în care ne trece ocazia și tot ce a mai rămas este “shoulda, shoulda, cana”.

Am scris pe o foaie în faţă cuvântele simple, dar puternice, “FĂCUT ACUM”. Văzând acest lucru zilnic și trecându-mi prin minte în fiecare zi, a contribuit la crearea simțul de protitudine şi operativitate care mi-a lipsit.

Trebuie să ne îndrăgostim de succes

Chiar dacă în final greșiți sau poate nu obțineți rezultatele pe care le-ați aşteptat inițial, luând măsuri și făcând greșeli de-a lungul drumului este mai benefică decât să nu vă mișcați deloc. Obișnuiți-vă cu zicala “Fă-o acum”. Includeți-o în viața de zi cu zi. Crearea unei schimbări de mentalitate care prioritizează un sentiment de a reacţiona urgent în viața ta poate fi un stimulator de joc pentru tine – așa cum a fost pentru mine.