concurso_UE

Guvernul Republicii Moldova şi Compania “Teleradio-Moldova” organizează concursul „Fii primul care zboară fără viză în Europa!”, la care pot participa studenții din toate instituțiile de învățământ superior din țară.

Potrivit organizatorilor, concursul presupune testarea cunoștințelor cu privire la valorile europene, iar tema eseului este „De ce Republica Moldova trebuie să fie membră a Uniunii Europene?”. Obiectivele acestei acţiuni sunt de trezi interesul şi dorinţa studenţilor de a afla cât mai multe despre valorile europene, precum şi de a-i încuraja să-şi exprime opiniile, aducând argumente pe tema respectivă.

Concursul se desfăşoară până în data de 14 aprilie 2014, ora 17:00.

Autorii celor mai bune 25 de eseuri vor petrece o zi la Atena, împreună cu o delegație a Republicii Moldova și oficiali europeni. Toate cheltuielile legate de drum, hrană și paşapoarte biometrice (în caz de necesitate) vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Mai multe informații aflați din Regulamentul concursului național „Fii primul care zboară fără viză în Europa!”, plasat pesite-ul postului public Moldova 1.