Chiar dacă anul școlar 2016-2017 este abia la început, orarul examenelor de absolvire a claselor primare, a gimnaziului și a liceului a fost deja stabilit. Ca și în anii precedenți, primii vor fi supuși testării elevii claselor primare. Examenele vor începe în luna mai, iar primul va fi la data de 4, la disciplina Limba şi literatura română (alolingvi) – proba orală, anunta Realitatea.

Ulterior, elevii din clasele primare vor susține examenele la Matematică – 11 mai (joi); la Limba de instruire – 16 mai (marţi) și la Limba şi literatura maternă (ucraineană/ bulgară/ găgăuză) – 18 mai (joi).

Examenele pentru absolvenții ciclului gimnazial vor începe la data de 5 iunie, iar prima testare va fi la disciplina Limba şi literatura română (alolingvi), urmată de testarea la Matematică, la data de 8 iunie.

Examenele de Bacalaureat vor începe în 2017 la data de 2 iunie cu proba la Limba și literatura română pentru alolingvi. Al doilea examende BAC se va petrece la data de 6 iunie, la disciplina Limba de instruire.