Francezii sunt cei mai nedoriţi turişti din lume: nu cunosc limbi străine, sunt aroganţi şi nu lasă bacşişuri, conform unei statistici realizate de agenţia Expedia, relatează Reuters.


Pentru realizarea acestei statistici au fost chestionaţi 4500 de patroni de hoteluri de peste tot din lume. Aceştia spun în primul rând că francezii nu cunosc limbi străine şi din această cauză sunt văzuţi ca nepoliticoşi.
“Francezii nu pleacă des în străinătate, 90 la sută dintre aceştia călătoresc numai în ţară. Când sunt plecaţi în afară sunt un pic stresaţi, nu sunt obişnuiţi cu lucrurile şi de aceea au acel aer de aroganţă”, a afirmat Directorul de Marketing al agenţiei Expedia, Timothee de Roux.
Ei mai sunt acuzaţi că, în general, cheltuiesc mai puţin decât ceilalţi turişti şi nici nu lasă bacşişuri. De Roux comentează ca francezii nu sunt obişnuiţi să lase bacşişuri mari în localuri, având în vedere că în Franţa sunt deja incluse în nota de plată şi de aceea sunt consideraţi zgârciţi, în comparaţie cu alte naţionalităţi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *