Mai mulţi studenţi-doctoranzi vor primi în anul 2020 burse de excelenţă ale Guvernului, precum şi burse nominale pe domenii.

O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii Executivului la şedinţa de miercuri, 12 februarie, transmite Moldpres.

Conform hotărârii Cabinetului de miniştri, în acest an, de burse de excelenţă ale Guvernului se vor învrednici 11 studenţi-doctoranzi, care îşi fac studiile la diferite specialităţi în universităţile din ţară.

De asemenea, şase studenţi-doctoranzi vor primi burse nominale şi anume: „Anton Ablov” (în chimie); „Sergiu Rădăuțanu” (în fizică); „Boris Matienco” (în biologie); „Nicolae Anestiade” (în medicină); „Dimitrie Cantemir” (în științe umanistice); „Valentin Belousov” (în matematică).

Bursele nominalizate vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru acest scop.

În acest context, prim-ministrul Ion Chicu a menţionat necesitatea susţinerii studenţilor şi doctoranzilor care fac studii în domenii inginereşti, în special ce ţin de tehnologii informaţionale. “Acestor profesii le aparţine viitorul, de aceea trebuie să-i interesăm pe tinerii din ţară să aplice la aceste specialităţi”, a relevat premierul.

Bursele de excelenţă ale Guvernului şi cele nominale pe domenii sunt acordate doctoranzilor care înregistrează succese şi performanţe deosebite în studii.