Odata ce este sfirsit de an scolar, se poate vorbi si despre pregatirile pentru Balul de absolvire al liceenilor. Chiar daca examenele de Bac sint trecute abia pe jumatate, pregatirile pentru aceasta mare festivitate sint mult mai placute decit meditatiile pentru urmatoarea proba.


Asadar, catre sfirsitul lunii iunie in capitala, dar si in intreaga tara, se anunta  perioada fierbinte a Balurilor de Absolvire. Pregatirile pentru acest eveniment au inceput cu mult timp inainte, in unele cazuri chiar de prin aprilie, pentru ca restaurantul perfect trebuie ales si retinut din timp, iar toaletele_
Pentru fiecare absolvent de a XII-a, Balul de absolvire este evenimentul monden in care trebuie sa arate cine este de fapt, iar principala preocupare a lor este felul de cum va arata, astfel ca pret de citeva ore sa devina printese si printi si sa  straluceasca in luminile rampei.

Ce prefera tinerii?
Pentru a fi cit mai deosebite, fetele prefera rochiile facute la comanda. In unele cazuri, pentru a fi total unica  in felul ei,  absolventa prefera o rochie de “culoarea ploii sau a rouai, un verde de dimineata”, dupa cum am aflat de pe un forum pe care  absolventii de liceu isi impartasesc trairile si emotiile din aceasta perioada. Altele, adepte ale stilului clasic, prefera o rochita simpla, in stil My Little Black Dress, o rochie neagra cu un decolteu decent, mulata pe corp, lunga pina la genunchi etc, etc. Pentru tinerii absolventi pretentiile vestimentare sint mai moderate, intrucit, unii dintre ei considera ca este aceasta o festivitate de culminatie in viata unui licean, dar tinuta nu trebuie sa fie prea scumpa, ne pune la curent un alt forumist.
Pentru perioada Balurilor de absolvire s-au orientat foarte repede restaurantele si cafenelele. In functie de posibilitatile parintilor, liceenii au optat pentru localuri de elita sau unele mai modeste pentru a petrece sarbatoarea. Tarifele pornesc de la 300 de lei pentru o persoana si tot urca, in functie de meniu. Alti bani, insa, trebuie platiti aparte pentru bauturi, fructe si dulciuri. Se plateste suplimentar si muzica, deoarece o astfel de sarbatoare nu poate fi conceputa fara prezenta unei trupe, a unui interpret sau a unui simplu DJ.
Asadar, daca adunam meniul la restaurant, tinuta completa, accesoriile si vizita la coafor, obtinem o suma  bunicica …   Mai multi parinti ai absolventilor de liceu  spun ca in ultimii ani Balul de absolvire a devenit o festivitate, costisitoare ce-i drept, dar este  foarte importanta pentru copiii lor. Din pacate, nu toti parintii au posibilitatea de a  face fata costurilor unei asemenea petreceri, de aceia multi copii vin doar la ceremonia de inminare a diplomelor, care, de obicei, are loc in incinta institutiei de invatamint.
http://moldova-suverana.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *