Cei mai norocoşi sunt tinerii din sudul Molodvei care pot depune pachetul de documente necesar pentru a merge la studii peste Prut în ultima zi a lunii iulie.

Candidaţii din sudul ţării pot depune documentele la consulatul Romaniei de la Cahul. Pe opt august se dă startul depunerii documentelor şi pentru candidaţii din centrul Republicii Moldova şi aceştia trebuie să depună dosarul la consulatul Romaniei din Capitală. Ultimii care pot aplica studii în ţara vecină sunt tinerii din nordul Moldovei, aceştia vor putea depune documentele după 16 august, la Bălţi.

Ce trebuie să conţină pachetul de documente
Înainte de a merge la consulat, candidaţii trebuie să se asigure că au toate documentele necesare. Aceştia trebuie să completeze cererea de inscriere, să facă o copie legalizată a diplomei de gimnaziu şi a foii matricole, copie a certificatului de naştere şi a buletinului de identitate, să iabă adeverinţă medical, acordul în scris al parinţilor şi o fotografie.

Ministerul Educaţiei al României oferă în acest an 2.150 de burse pentru tinerii din Republica Moldova. Sursa: www.adevarul.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *