Astăzi începe sesiunea de bacalaureat 2016. Primul examen va fi susținut la limba şi literatura română de elevii vorbitori de altă limbă, iar toate cele 102 centre de BAC deja sunt pregătite pentru a asigura buna desfășurare a probelor. Măsurile de securitate rămân a fi sporite, candidații fiind supravegheați de camere video.

 

În perioada 3-21 iunie 2016 se vor desfășura probele la examenul de bacalaureat. La sesiunea curentă sunt admiși 21 524 candidați, dintre care 16 282 (75,65%) sunt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5 242 (24,35%) sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Primul examen din sesiunea de bacalaureat 2016 este susținut astăzi, 3 iunie, de către 3118 candidații alolingvi, la disciplina limba și literatura română, anunta UNIMEDIA.

Cea de a doua probă de examen va avea loc marți, 7 iunie, la limba de instruire, iar vineri, 10 iunie, se va desfășura examenul la limba străină.

Conform orarului, examenul la disciplina de profil va avea loc pe data de 14 iunie. Candidații de la profilul real vor susține proba la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală, iar candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Examenul la disciplina la alegere (geografie , fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura pe data de 17 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2016 va avea loc pe data de 21 iunie. În această zi elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Examenele vor avea loc în perioada 3-21 iunie 2016. Peste 22 de mii de candidaţi vor susţine probele. Dintre aceştia aproximativ cinci mii de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.