Institutiile de invatamint inchise saptamina trecuta din cauza gripei pandemice si-au reluat de astazi procesul de studii. In acelasi timp, o alta scoala – din satul Rascaieti, raionul Stefan Voda, nu va activa saptamina curenta, la decizia autoritatilor, din cauza situatiei epidemice din localitate.

Ministerul Educatiei a anuntat ca, de astazi, au revenit la studii, dupa o vacanta prelungita, elevii din raionul Falesti si cei din liceul «Mihai Eminescu» din Chisinau, precum si studentii de la Colegiul de informatica si de la Universitatea Tehnica din Moldova, la fel, din capitala, dupa ameliorarea situatiei privind imbolnavirile cu gripa pandemica.

Agnesa Eftodi, sef de directie la Ministerul Educatiei, a specificat pentru agentie ca scoala medie din satul Rascaieti, raionul Stefan Voda, nu va functiona timp de o saptamina, decizie luata dupa ce au fost inregistrate cazuri de suspectie de infectare cu gripa de tip nou la 22 de localnici, inclusiv la 10 copii.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, sefa Directiei generale educatie a Consiliului municipal Chisinau, a mentionat astazi, la sedinta operativa a Primariei capitalei, ca orele pierdute de elevi ar putea fi recuperate din contul zilelor din vacanta de iarna sau in baza suplimentarii orarului cu inca doua lectii zilnic. O decizie in acest sens urmeaza sa fie anuntata ulterior. In total, in capitala s-au imbolnavit cu virusul pandemic 45 de elevi si 20 de copii din gradinite.

In dimineata zilei de astazi, in Moldova erau confirmate 1410 cazuri de imbolnaviri de gripa pandemica, inclusiv 8 – letale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *