În acest sezon estival 150 de elevi din Republica Moldova, învingători ai olimpiadelor naționale și internaționale, vor merge la odihnă în Romania.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre ministrul educației Corina Fusu și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

Moldova va oferi 100 de locuri în taberele de la noi din țară pentru elevii din România.

Performanțele elevilor trebuie apreciate, iar ei – încurajați să obțină noi rezultate remarcabile, a spus ministrul Educatiei. La rândul său, Republica Moldova va oferi 100 de locuri în taberele de la noi din țară pentru elevii din Romania.

Ambasadorul Daniel Ioniță a precizat că aceștia vor merge la Sulina, județul Tulcea. Programul va cuprinde activități cultural-educative și sportive, de dezvoltare personală, concursuri de cultură generală, proiecții de filme, prelegeri ce se vor axa pe dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română etc.

Unul dintre criteriile de bază pentru selectarea elevilor care vor beneficia de o vacanță în țara vecină este rezultatul obținut de ei la olimpiadele și la concursurile naționale și internaționale.