Cei mai buni elevi din ţară, care şi-au demonstrat inteligenţa în cadrul unei competiţii, au fost răsplătiţi astăzi. Câştigătorii concursului naţional Skolar 2016 şi-au luat premiile, printre care au fost burse de studii şi vacanțe în străinătate, noteaza PUBLIKA.

Peste o mie de elevi din şcolile şi liceele din întreaga ţară şi-au demonstrat abilităţile în cadrul celei de-a opta ediţie a Concursului Naţional Skolar 2016.

Printre învingători este şi Otilia Don, care a fost cea mai bună la categoria “Science junior”: “Am câştigat tabară de vară în Anglia. Cred că este o oportunitate foarte bună de a vedea cum este viaţa în colegii şi chiar mă bucur foarte mult, pentru că vreau să fac diferenţa dintre studiile de peste hotare şi cele de la noi.”

Mulţi dintre participanţii la concurs îşi doresc să facă studii peste hotare.

La eveniment au fost prezente mai multe personalităţi marcante care au mărturisit că sunt mândri de tinerii din ţara noastră.

“Avem nişte copii extraordinar de talentaţi, ni-i laudă şi în America şi în Marea Britanie dacă i-ar mai deprinde să se întoarcă cu cărturăria lor şi acasa. Recoltaţi carte, dar întoarceţi-vă şi puneţi umărul pentru că avem o cruce grea de dus”, a spus poetul Iulian Filip.

Concursul școlar este o inițiativă educațională a centrului EXCEL şi este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Academia de Științe.

Se lanseaza cea de a VIII-a editie a Concursului National SKOLAR