Start la admiterea în instituţiile de învăţământ superior! Toţi doritorii de a-şi continua studiile la colegii şi şcoli profesionale pot depune actele, începând cu 1 iulie până pe data de 25 august. Admiterea în universităţi va începe pe data de 18 iulie.

Anul acesta admiterea vine cu noutăţi. La instituţiile de învăţământ superior vor fi acceptați doar candidații care au absolvit liceul. Copiii profesorilor care îşi vor depune dosarul la facultăți cu profil pedagogic vor beneficia de anumite privilegii iar pentru tinerii din regiunea transnistreană care doresc să studieze în Republica Moldova au fost rezervate 100 de locuri.

Rezultatele admiterii la universităţi vor fi anunţate pe 5 august.

Pentru cei care nu vor reuşi să-şi depună dosarele în perioada anunţată va urma o a doua etapă de admitere în perioada 6 – 11 august. Rezultatele pentru etapa a doua vor fi făcute publice pe 12 august.

Pentru anul 2011 se prevede înmatricularea a peste 50 de mii de candidaţi. 28 de mii dintre aceştia îşi vor urma studiile la buget, iar peste 21 de mii în bază de contract.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *