Liceul Tehnologic Agricol din Ortisoara, judetul Timis, functioneaza de 6 ani in virtutea inertiei, din moment ce niciun absolvent nu a reusit sa treaca de atata timp examenele de bacalaureat.

Conform rezultatelor obtinute inainte de contestatii si publicate marti pe site-ulbacalaureat.edu.ro, dintre cei 8 absolventi inscrisi anul acesta la Bac (toti la specializarea “tehnician mecatronist”), 6 nu s-au prezentat la examene, iar 2 au fost respinsi.

Unul dintre ei a luat 1 la matematica, iar cel de-al doilea 1,7.

La romana s-au descurcat ceva mai “bine”: 3,9 si respectiv 4.

Conform debanat.ro, Liceul Agricol din Ortisoara nu este singurul din judet care n-a dat tarii niciun absolvent de Bac anul acesta, insa este singurul care a reusit performanta de a inregistra al saselea esec consecutiv.

Anul trecut, Opinia Timisoarei scria despre recordul negativ detinut de aceasta unitate de invatamant si prezenta pozitia uluitoare a inspectorului scolar general.

“Desfiintarea liceului din Ortisoara nu intra in discutie. Acolo este deja o situatie dificila, liceul merge singur spre lichidare. Nici anul trecut si nici pentru anul viitor nu s-au mai cerut locuri pentru clasa a noua.

Din toamna liceul nu va mai avea nici clasa a noua, nici clasa a zecea. Practic se autodesfiinteaza. Mai sunt doar doi ani de studii acolo, clasele care intra a 11-a si a 12-a. Am luat in considerare, intr-o perioada, desfiintarea, dar am revenit asupra deciziei, pentru ca nu ar fi fost corect fata de elevii care studiaza acolo, indiferent cat de buni sau slabi sunt ei la invatatura”, explica atunci Aura Danielescu.

Adica nu impulsionam profesorii sa isi dea silinta, nu stimulam elevii sa invete, nu imbunatatim nimic-nimic, ci lasam liceul sa moara de la sine. De ce sa ne batem capul?

Cu asa calauzitori ai invatamantului romanesc nici nu e de mirare ca anul asta o treime dintre absolventi au picat Bac-ul

http://www.ziare.com/scoala/bacalaureat-2016/aberatia-zilei-liceul-la-care-niciun-absolvent-nu-a-luat-bac-ul-de-6-ani-1428858