Ordinul privind clasificarea universitatilor este legal si ramane in vigoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins joi, cererea Asociatiei Universitatilor Particulare de anulare a respectivului act.

Nemultumita de rezultatul clasificarii, Asociatia Universitatilor Particulare a actionat in instanta cerand anularea respectivului ordin al ministrului Educatiei .

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, cererea Asociatiei Universitatilor Particulare de anulare a ordinului privind clasificarea univeristatilor, a informat Ministerul Educatiei.

Potrivit Legii educatiei nationale, universitatile sunt clasificate in trei categorii, respectiv universitati centrate pe educatie, universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica si, respectiv, universitati de cercetare avansata si educatie.

LISTA celor mai bune facultati din Romania. Clasificarea oficiala a programelor de studii

Lista celor mai PROASTE facultati din Romania, clasamentul pe domenii

Lista facultatilor nici prea bune, nici prea slabe. Domeniile clasate cu B, C sau D

“Am primit rezultatul primei clasificari a universitatilor realizat cu partenerul nostru Asociatia Universitatilor Europene, pe care am trimis-o spre publicare in Monitorul Oficial. Vom posta pe site-ul ministerului si rezultatul ierarhizarii programelor. In categoria universitatilor de cercetare avansata si educatie sunt Universitatea din Bucuresti, Universitatea «Babes-Bolyai» din Cluj-Napoca, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole din Cluj, Universitatea de Medicina si Farmacie «Carol Davila» din Bucuresti, Universitatea «Petre Popa» din Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea «Gheorghe Asachi», Universitatea Tehnica din Cluj si Universitatea Politehnica din Timisoara”, anunta ministrul Educatiei, la inceputul lunii septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *