Perioada de depunere a dosarelor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ de toate nivelurile din România va dura zece zile, între 17 şi 27 iulie. În aceste două pagini veţi găsi lista liceelor din România în care au fost acordate locuri pentru cetăţenii din R. Moldova. Menţionăm că în fişa de înscriere (inclusă în Metodologia cu privire la şcolarizarea cetăţenilor din R.Moldova în instituţiile de învăţământ din România – n.r.) va trebui să indicaţi codurile atribuite liceelor în care doriţi să studiaţi. Vă recomandăm să indicaţi cât mai multe licee, în ordinea descreşterii preferinţelor dvs. De asemenea, vă atenţionăm că din listele pe care vi le propunem am omis (din lipsă de spaţiu) adresa instituţiilor, profilul, probele pe care va trebui să le susţineţi pentru admiterea la unele instituţii bilingve sau cu profil artistic, sportiv, teologic şi unitatea de cazare.


Listele complete, precum şi formularul de înscriere le puteţi descărca de pe site-ul www.edu.ro, compartimentul relaţii internaţionale, românii de pretutindeni. Tot aici veţi găsi şi metodologia în care este indicat ce trebuie să conţină dosarul de admitere.

Vă amintim că depunerea dosarelor se va face fie direct la instituţiile de învăţământ din România, fie la Ambasada României la Chişinău, în funcţie de locul obţinerii diplomei de absolvire – în România sau R. Moldova. Pentru cetăţenii din R. Moldova care doresc să facă studii de masterat, doctorat, rezidenţiat dosarele se depun direct la instituţiile din România la care urmează să susţină examenul.

Comisia de admitere va afişa listele cu rezultatele admiterii pe data de 1 august curent.

JURNAL va publica în numărul de marţi, 30 iunie curent, continuarea listei liceelor din România în care au fost acordate locuri pentru elevii din R. Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *