Fiind și centru autorizat pentru examenele și certificările oficiale Cambridge English în Moldova, Alianța Franceză a decis să mărească, începând cu 2018, numărul locurilor disponibile pentru candidații care doresc să susțină examenul FCE (Cambridge English: First) sau CAE (Cambridge English:Advanced).

EXAMENUL CARE VĂ SCUTEȘTE DE PROBA DE ENGLEZĂ DIN CADRUL BACALAUREATULUI

Diplomele Cambridge English sunt certificate lingvistice oficiale, valabile pe viață și recunoscute la nivel mondial.

În Republica Moldova, obținerea diplomei de Cambridge English vă permite eliberarea de la proba de engleză din cadrul bacalaureatului. Obținerea nivelului B2 minimum vă scutește de la susținerea examenului de engleză din cadrul bacalaureatul obținând automat nota 10/10.

Diplomele sunt necesare și pentru atestarea nivelului de engleză pentru cei care doresc să urmeze studii superioare peste hotare.

LOCURI SUPLIMENTARE DISPONIBILE

Până în prezent, capacitatea noastră nu ne permitea decât înscrierea a 14 candidați pentru fiecare sesiune. Pentru a răspunde cererilor din partea candidaților care își doresc să susțină un examen Cambridge English, am realizat modificări în sălile de examene.

Astfel, va fi posibilă înscrierea a circa 30 de candidați pentru fiecare sesiune, numărul locurilor dublându-se .

Acest fapt permite candidaților să se înscrie pentru următoarele sesiuni FCE sau CAE care vor avea loc începând cu luna ianuarie. Aceștia vor avea diplomele de Cambridge English înainte de data limită – aprilie – fixată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Pentru mai multe detalii despre examenele Cambridge English, perioadele de înscrieri pentru următoarele sesiuni, consultați site-ul Cambridge English authorised exam centre, Moldova sau o puteți contacta pe Diana CRETU.