Fundatia Robert Bosch (www.bosch-stiftung.de) invita 14 absolventi de studii universitare (m/f) din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est sa participe la un stagiu de calificare in domeniul managementului cultural pe o perioada de 13 luni in Germania. Beneficiarii acestei burse vor avea sarcina de a desfasura incepand din octombrie 2009 proiecte inovative prin care sa prezinte diversitatea culturala a tarilor din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est si in special mediul cultural-artistic tanar din tara lor. Stagiarii vor fi incadrati in institutii culturale de pe intreg teritoriul german (cu exceptia Berlinului) care au experienta in cooperarea internationala culturala si artistica si doresc sa isi imbogateasca contactele in spatiul Europei Centrale, de Est si de Sud-Est.


Stagiul include si participarea obligatorie la o serie de cursuri de perfectionare in planificarea proiectelor culturale, achizitia de fonduri, relatii cu presa si de marketing cultural sau de negociere.

Aplicarea in limba germana este posibila pana la data de 15 martie 2009 exclusiv online pe portalul programului: www.moe-kulturmanager.de.

Profilul candidatilor:
Programul se adreseaza managerilor culturali (f/m) care au domiciliu stabil intr-una din tarile Europei Centrale, de Est si de Sud-Est si au urmatoarele calificari:
– experienta profesionala sau in organizarea de proiecte in domeniul managementului cultural
– contacte cu mediul cultural-artistic tanar din tara de rezidenta
– cunostinte bune de limba germana
– diploma de absolvire a unei institutii de invatamant superior
– motivatie deosebita si capacitate ridicata de munca individuala

Fundatia Robert Bosch ofera:
– o bursa lunara in valoare de 1.000 Euro
– preluarea costurile de deplasare spre Germania si spre locatiile unde se vor derula cursurile
– asigurare medicala, pentru caz de accidente si asigurare de raspundere civila
– alte forme de sprijin financiar suplimentar pe perioada bursei si
ulterior pentru reintegrare in mediul profesional in tara de rezidenta

Colaborare cu Ministerul pentru Educatie si Cultura din Ungaria Cu ocazia anului Pécs 2010 – Capitala Culturala Europeana vor fi acordate in cooperare cu Ministerul pentru Educatie si Cultura din Ungaria trei burse managerilor culturali maghiari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *