Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”  Vă invită la acțiunea Donează sânge în contextul zilelor internaționale a Studentului și a Toleranței. 

Evenimentul va avea loc joi, 18 noiembrie curent, între orele 8:30-17:00, la Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25, or. Chișinău). În acest context îndemnăm toți doritorii să facă un gest caritabil prin donare de sânge, astfel oferind șanse la viață celor suferinzi.

Donarea de sânge este benefică și pentru donator, care, în acest fel, își ajută organismul să-şi reînnoiască sângele, să-şi crească imunitatea şi rezistența la traumatisme. De asemenea, donarea de sânge diminuează riscul de boli cardiovasculare și de cancer.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, în contextul Zilei Internaționale a Toleranței, marcată anual la 16 noiembrie, dar și cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului, sărbătorită la 17 noiembrie.