Majoritatea studentilor romani sunt obisnuiti cu ideea de trai in comun, petrecandu-si anii de studentie in camine suprapopulate, unde invata, se distreaza, gatesc si mananca impreuna cu colegii.

Studentii suedezi sunt pe punctul de a lasa in urma acest stil de viata, schimband camerele de camin cu locuinte individuale ecologice, creatii ale unei echipe de arhitecti suedezi. In timp ce autoritatile din tara noastra gasesc cu greu bani pentru a aduce mici imbunatatiri campusurilor studentesti vechi si cu probleme, autoritatile suedeze s-au aratat incantate de creatia ecologica a arhitectilor, comandand deja primele 22 de unitati pentru unul dintre campusurile universitare suedeze.

In colaborare cu studentii Universitatii din Lund, compania de arhitectura Tengbom a conceput o casa ecologica prototip, denumita Smart Unit (unitatea inteligenta) – locuinta studenteasca individuala, cu baie, bucatarie, dormitor, spatii de depozitare si loc pentru studiu, distribuite pe o suprafata de doar 10 metri patrati.

Mobilierul din interiorul micro casei din lemn a fost proiectat ergonomic, pentru a oferi cat mai mult confort si spatiu de miscare in cei 10 metri patrati disponibili.   Detalii pe casadex.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *