O elevă a Liceului “Mihai Eminescu” din Chișinău este “Cititorul anului” la categoria adolescenţi. Olga Morozan, în vârstă de 18 ani, a câştigat concursul “Bătălia cărţilor”. În total, în competiţie s-au înscris 172 de adolescenţi, iar în finală au ajuns doar 12, care au reuşit să citească toate cele zece cărţi propuse de organizatori şi au fost cei mai buni la teste, informează publika.md.

“Sunt selectate mai întâi de biblioteca judeţeană din Cluj şi au la bază câteva criterii. Să nu fie incluse în programul şcolar. Să deţină diferite premii la nivel internaţional. Mesajul acestor cărţi, trebuie să fie educativ, să inspire”, a spus directoarea Bibliotecii Naţionale B.P. Haşdeu, Mariana Harjevschi.

Olga Morozan a prezentat în faţa juriului cartea “Toate acele locuri minunate” scrisă de Jennifer Niven. Aceasta prezintă o poveste de dragoste despre o fată care învaţă să trăiască de la un băiat care vrea să moară.

“Vin după ore, pot să vin de trei, patru ori pe săptămână înainte de a merge la engleză. Cărţi diferite, de motivaţie, cărţi psihologice, cărţi care au fost nominalizate ca cele mai bune. Înainte de a lua o carte eu mai întâi văd recenziile în mediul online”, a spus tânăra câştigătoare a concursului.

Concursul “Bătălia cărţilor” a fost la a treia ediţie şi este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Haşdeu în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj. Toţi finaliştii au primit în dar câte o carte şi bani