chinezaLimba chineză este noua provocare didactică. Ministerul Educaţiei va introduce, opţional, limba chineză în mai multe unităţi şcolare. Şi întrucât numărul cunoscătorilor români ai limbii este limitat, se anunţă un acord privind burse de doi ani în China.

Chineza este cea mai vorbită limbă din lume, o folosesc aproximativ 1,2 miliarde de persoane. Aceasta este limbă oficială nu numai în Republica Populară Chineză, dar şi în Taiwan şi Singapore. De asemenea, chineza, incluzând toate dialectele sale (mandarina, cantoneza, taivaneza ş.a), este vorbită şi de comunităţile din alte 28 de ţări.

În România, din punct de vedere comercial, există peste zece mii de firme cu acţionari chinezi. Aceştia au o pondere de mai puţin de 1% din totalul investiţiilor străine în România. China este principalul partener comercial al României în zona asiatică. În primele şapte luni ale anului, schimburile comerciale româno-chineze au fost de peste 2 miliarde de dolari.

„Cunoștințele economice și comunitatea puternică de firme chinezești din sectorul 2 ne-au determinat să o alegem ca limbă de studiu pentru elevii noștri”, a spus Mihaela Iacoban, directorul Liceului A. D. Xenopol.

Detalii pe money.ro