Cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles au descoperit că o ora de navigare pe Internet în fiecare zi este benefică pentru creşterea IQ-ului.

Oamenii de ştiinţă au comparat tomografiile creierelor voluntarilor de vârstă mijlocie care utilizează rar Internetul cu ale celor care utilizează des acest mijloc de comunicare. La oamenii care intră des pe Internet, capacitatea de procesare rapidă a informaţiilor şi efectuarea sarcinilor multiple fără a comite erori au fost vizibil îmbunătăţite.
 
“Acest studiu demonstrează că media IQ-ului (coeficientul de inteligenţă al fiecarei persoane) creşte în mod constant, odată cu progresul culturii digitale”, a spus Gary Small, unul dintre profesorii care au luat parte la studiu.
 
Din nefericire, utilizarea calculatorului are şi efecte negative: “Folosirea în exces a Internetului poate să afecteze abilităţile interpersonale, putând conduce la un deficit de atenţie şi la scăderea capacităţii de comunicare şi de stabilire a relaţiilor interumane”, a punctat  Gary Small.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *