În timp ce unii absolvenţi de licee se pregătesc pentru testele de bacalaureat, alţii culeg roadele muncii de ani de zile. Printre norocoşi este şi Gleb Vizitiv, un elev din capitală, care a câştigat numeroase olimpiade naţionale şi internaţionale la fizică, iar acum a fost scutit de două dintre examenele de BAC. Mai mult, el a obţinut deja o bursă la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, unde îşi va continua studiile în domeniul ingineriei.

Acesta este unul dintre exerciţiile dificile care i-a adus medalia de bronz lui Gleb Vizitiv la Olimpiada Internaţională de Fizică din Astana, Kazakhstan. În spatele acestor performanţe stau însă multe ore de muncă.

Admiterea – 2016

Datorită perseverenţei şi curajului său, Gleb a obţinut numeroase medalii în peste 15 ţări. Cel mai important premiu rămâne, totuşi, cel câştigat la concursul de inginerie din SUA.

Gleb urmează să susţină bacalaureatul doar la matematică, dar nu-şi face griji, întrucât este olimpic şi la acest obiect. Din toamnă, adolescentul este aşteptat la Universitatea Columbia din New York unde a câştigat o bursă de 80 de mii de dolari anual, la facultatea de inginerie.

Profesorii spun că Gleb este mândria liceului şi speră că el se va întoarce acasă, după absolvirea studiilor din America.

În anul de studii 2015-2016, 110 elevi au obţinut medalii la olimpiadele republicane.

http://www.jurnaltv.md/ro/news/2016/5/22/olimpicii-scutiti-de-examenele-de-bac-10216009/