Vorbitorii altor limbi decât cea română din clasa a IX-a au susţinut, astăzi, 4 iunie, primul examen din sesiunea de examinare 2012. Cei cca 8 mii de candidaţi au scris proba la limba şi literatura română, noteaza PUBLIKA.

Potrivit directorului Agenţiei de Evaluare şi Examinare, Adrian Ghicov, mâine, 5 iunie, circa 5.600 de vorbitori a altor limbi decât cea română vor susţine primul examen din sesiunea BAC 2012, cel de limbă şi literatură română.

Joi, 7 iunie, va avea loc examenul la matematică, pentru clasa a IX-a. Iar, vineri, 8 iunie, aproximativ 30 de mii de elevi ai claselor a IX-a vor susţine proba la limba de instruire.

Conform orarului examenelor de absolvire, pe data de 11 iunie, elevii din clasa a IX-a vor susţine examen la limba de instruire, iar pe data de 14 iunie, examenul la istorie.

Candidaţii la BAC vor susţine pe 12 iunie, examenul la limba străină, iar pe 15 iunie – examenul de profil real şi umanist. Pe data de 19 iunie – examenul la solicitare şi pe 22 iunie – examenul la limba maternă.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 7-28 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 29 iunie.

În sesiunea de examene s-au înscris aproximativ 40.000 de elevi de clasa a IX-a şi circa 30.000 de elevi ai claselor a XII-a. Examenele de BAC vor fi susţinute în 159 centre de bacalaureat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *