Părinţii au posibilitatea să-şi înscrie copiii în cele 13 instituţii sportive din Chişinău, din subordinea Direcţiei generale educaţie, cultură, tineret şi sport, începând cu 1 septembrie. În instituţiile respective activează peste 40 de secţii sportive, în care se practică peste 20 de ramuri de sport. Orele de antrenament se desfăşoară gratuit, conform unui orar stabilit, transmite IPN, citat de UNIMEDIA.

Într-un comunicat de presă, DGECTS menţionează că la Şcoala Sportivă de scrimă, care este amplasată în sectorul Centru, activează 15 grupe de instruire în care se practică proba de scrimă – floretă şi rapiră. Lecţiile de antrenament se desfăşoară conform orarului în sala sportivă specializată de scrimă a Manejului de atletism precum şi în unele săli din instituţiile de învăţământ secundar general.

La Şcoala Sportivă „Speranţa” din sectorul Buiucani, copiii pot practica gimnastică – ritmică sportivă, artistică, lupte – greco-romană, libere şi judo, jocuri – baschet şi volei. Lecţiile de antrenament se desfăşoară conform orarului stabilit în săli şi pe terenul instituţiei sportive, precum şi în unele săli din instituţiile secundar general. În acelaşi sector, părinţii mai pot opta pentru Şcoala Sportivă nr. 6, unde copiii pot practica Taekwondo WTF, înot şi polo pe apă.

La Şcoala Sportivă nr. 8 copiii pot practica înotul, badminton şi tenis de masă. De asemenea, părinţii pot opta pentru Şcoala Sportivă Specializată de Şah şi Joc de Dame, pentru Şcoala sportivă Specializată de polo pe apă „Delfin” sau pentru Şcoala Sportivă Specializată de haltere. Toate aceste instituţii, la fel, sunt amplasate în sectorul Buiucani.

În sectorul Botanica, copiii pot fi înscrişi la Şcoala Sportivă Specializată nr. 2 de handbal, iar în sectorul Râşcani – la Şcoala Sportivă Specializată de atletism nr.3, unde se practică atletismul cu trei secţii: alergări, sărituri şi aruncări. În acelaşi sector activează şi Şcoala Sportivă Specializată de polo pe apă nr.4 „Gh. Osipov”. În sectorul Ciocana activează Şcoala Sportivă Specializată de înot şi fotbal nr. 11.

Copiii pot fi înscrişi şi la Şcoala Sportivă nr.12 din oraşul Vadul lui Vodă, unde se practică probele sportive la volei, fotbal, box, lupte libere, aerobică sportivă. În oraşul Cricova activează Şcoala sportivă nr.13, unde se practică probele sportive la fotbal, karate-do tradiţional, lupte libere şi volei.

Autorităţile informează că începând cu luna iulie, o parte din antrenori, profesori se află în concediul anual de odihnă, iar în unele instituţii sportive se desfăşoară lucrări de reparaţie pentru pregătirea acestora către noul an de studii 2018-2019. Din 1 septembrie, sunt aşteptaţi toţi elevii şi doritorii de a frecventa instituţiile sportive în afara orelor de curs.

Lista instituţiilor sportive din subordinea DGECTS poate fi consultată aici.