Mascații „Fulger”, ofițerii Antidrog din cadrul INI și procurorii PCCOCS, ar fi efectuat percheziții în căminul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), în seara zilei de vineri, 5 Noiembrie, după ce fiul lui Veaceaslav Manolachi, rectorul USEFS, a fost reținut într-un dosar penal pentru trafic de droguri, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit surselor, fiul rectorului USEFS, Veaceslav Manolachi, ar fi fost reținut de către oamenii legii în localitatea Dănceni, Ialoveni, în timp ce „livra” o cantitate de câteva grame de marijuana. Acesta este suspectat că ar activa în calitate de „curier” la un magazin online de comercializare a substanțelor narcotice.

Studenții de la USEFS, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că oamenii legii au descins cu percheziții, în seara de vineri, și în camera din căminul USEFS în care locuia fiul rectorului.

Surse apropiate anchetei, din cadrul PCCOCS, ne-au comunicat că în cadrul aceleiași operațiuni a fost reținut și un alt tânăr în vârstă de 19 ani.

În urma perchezițiilor efectuate în cadrul acestui dosar, oamenii legii ar fi depistat 33 pastile de extazy, 250 grame de marihuană hidroponică, 33 pastile de extazy, 4 grame de hașiș și 750 euro bani proeveniți în urma realizării drogurilor.

Totodată, în telefonul unuia dintre cei doi, ofițerii Antidrog ar fi depistat 44 adrese din Chișinău unde ar fi fost ascunse 3 pastile de extazy, 2 grame de hașiș, dar și 60 grame marijuana.

Fiul rectorului USEFS, dar și cel de-al doilea tânăr, au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în Izolatorul de Detenție Prventivă a Direcție de Poliție a mun. Chișinău.

Solicitat telefonic, Veaceslav Manolachi, rectorul USEFS, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația și a declarat pe un ton nervos: „Nu umblați cu he####uri din astea, nu știu nimic, nu am idee…”, după care întrerupt apelul telefonic.

Conform datelor de pe site-ul USEFS, Veaceaslav Manolache, deține funcția de rector din 2001, este doctor habilitat, profesor universitar, antrenor emerit al R.Moldova, maestru al sportului, cavaler al Ordinului Gloria Muncii şi al Ordinului R.Moldova, decorat cu Medalia de aur a Federaţiei Europene de Judo, Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Seul şi al Universităţii din Craiova , Doctor habilitat de onoare al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică din Minsk , Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Kiev , Doctor Honoris Causa al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.

Aici este menționat că în luna Februarie anul curent, Dorin Gîncu, directorul Școlii Sportive Specializată de Judo „Oleg Cretul”, de la Manej Sport Arena, dar și fost lector USEFS, a fost reținut de ofițerii INI și procurorii PCCOCS, fiind suspectat că ar fi unul dintre liderii unui grup criminal specializat în trafic internațional de droguri.