Timp de zece zile (17-27 iulie) 2800 de studenţi şi 610 de elevi din Republica Moldova au depus dosarele la Consulatul României de la Chişinău, pentru a beneficia de posibilitatea de a continua studiile în una din instituţiile de învăţământ din România, a declarat pentru JURNAL, Laviniu Enii, secretar II la Ambasada României la Chişinău.


Pentru anul de studii 2009-2010, Ministerul Educaţiei de la Bucureşti a oferit tinerilor din R.Moldova 2590 de burse, dintre care 950 sunt burse pentru studii preuniversitare şi 1100 pentru studii cu licenţă.
De menţionat că în acest an, se atestă un număr mai mic de elevi basarabeni care au optat pentru o bursă de studii preuniversitare. Astfel, mai multe locuri au rămas neocupate. Deocamdată,  Ministerul de resort de la Bucureşti nu a precizat dacă locurile vacante vor fi ocupate în cadrul unei noi etape de admitere.
Fiecare licean admis va beneficia de o bursă în valoare de 65 de euro, la care se adaugă facilități de transport și cazare.
Rezultatele selecţiei şi înmatricularea elevilor şi studenţilor se vor comunica până la 31 august la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România, la Ambasada României din Chişinău şi instituţiilor de învăţământ universitar care primesc tineri din R.Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *