Peste două săptămâni începe admiterea în România. Pentru anul de studii 2010-2011, guvernul român oferă Republicii Moldova 4750 de burse, aproape dublu faţă de anul de studii care a trecut.

Înscrierea la instituţiile de învâţământ preuniversitar şi superioar se va face fără examen, pe baza mediei de admitere. Perioada de depunere a dosarelor de înscriere începe la 21 iulie. Data limită de expediere a dosarelor este 31 iulie 2010.
Absolvenții ciclului gimnazial şi de liceu din Republica Moldova pot depune dosarul de înscriere la sediul misiunii diplomatice a României din Chișinău, Bălți şi Cahul.

Rezultatele repartizării în clasa a IX-a a elevilor din Republica Moldova vor fi afișate la Inspectoratul Școlar Iași la data de 12 august 2010. Cei care s-au înscris pentru admiterea în universităţi vor cunoaşte rezultatele după data de 20 august 2010. Rezultatele vor fi postate pe site-ul www.edu.ro/relatii internationale/romanii de pretutindeni, iar contestarea lor va putea fi făcută timp de trei zile de la data publicării rezultatelor.

Vezi mai jos calendarul concursului de admitere, modelul de cerere pentru înscriere la concurs, dar şi actele care trebuie să fie depuse în dosar.

Calendarul concursului de admitere (49,0 KB) – DESCARCĂ
Cererea de înscriere (162,5 KB) – DESCARCĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *