Cadru didactic la Facultatea de Drept – doamna Lect. univ. dr. Gina Livioara GOGA predă disciplina Drept administrativ european – în cadrul programului de master Drept și administrație publică europeană și disciplina Dreptul european al concurenței – Facultatea de Drept.

În cadrul unui interviu acordat domnului Nicolae CÎRSTEA, Președintele Grupului editorial Universul Juridic și inițiatorul proiectului național Maratonul Facultăților de Drept, doamna Lect. univ. dr. Gina Livioara GOGA subliniază aspecte deosebit de interesante despre devenirea profesională a studentului la Drept și despre avantajele profesiei de avocat.

”Studenții din cadrul Facultății de Drept, în primul rând, sunt martorii unui proces de devenire. Vin cu dorința de a accede în cadrul unei profesii juridice. În realitate, însă, procesul de devenire îl influențăm în cadrul facultății, în sensul că îi ajutăm într-o modalitate sau alta, să-și aleagă în final profesia dorită în funcție de abilitățile pe care le au.

Pentru a deveni un bun avocat consider că este necesară determinarea. Acesta este rolul nostru – spuneam și mai devreme – acela de a-i insufla studentului curaj, de a-l determina să muncească mai multe ore pe zi decât, practic, poate învăța în perioada liceului. Profesia de avocat este una foarte grea și, așa cum spuneam mai devreme, este o profesie care deși putem să spunem că tinde spre specializare, are nevoie să rămână pluridisciplinară. Pentru că această profesie, spiritul ei este în concordanță cu rolul pe care avocatul pare să îl fi dobândit în acest context al modificărilor legislative”.