Dacă ești elev în cadrul Alianței Franceze de la Chișinău, Bălți, Nisporeni sau Tiraspol, atunci concursul « Plume d’Or »  este pentru tine. Participând la acest concurs aveți șansa să câștigați un sejur în Franța timp de o săptămână sau să fiți nominalizați după cum au fost nominalizați mulți tineri din Republica Moldova în ultimii ani.

CONCURSUL CARE CELEBREAZĂ FRANCOFONIA

Organizat de 18 ani de asociația Défense de la Langue Française sub patronajul Doamnei Senator Jacky DEROMEDI reprezentant al francezilor stabiliți în afara Franței, « Plume d’Or » este un concurs internațional pentru elevii Alianțelor Franceze care au cel puțin nivelul A2.

Acesta se desfășoară în lumea întreagă în săptămâna Francofoniei, în luna martie.

CUM PARTICIP ?

Participarea este gratuită.

Proba, cu durata de 2h, va avea loc miercuri 20 Martie 2019, în cadrul Alianței Franceze la Chișinău, Bălți, Nisporeni și Tiraspol în cadrul Centrului de resurse și informare despre Franța contemporană. Aceasta va presupune mai multe exerciții de vocabular, sintaxă, conjugare și cultură generală cât și o probă de exprimare scrisă.

Înscrierile au început deja.

Pentru a participa este necesar : să aveți cetățenie străină – alta decât cea franceză -, să fiți elev al Alianței Franceze din Moldova și să expediați candidatura până joi 28 Februarie ora 12.00 Dnei Giovanni CAVALLARO indicând numele, prenumele, data nașterii, orașul în care doriți să susțineți proba (Chișinău, Bălti, Nisporeni sau Tiraspol).

MARELE PREMIU : UN SEJUR DE O SĂPTĂMÂNĂ LA PARIS

Laureatul ediției 2019 va avea șansa să profite de un sejur de o săptămână la Paris organizat în martie 2020, oferit de asociația Défense de la Langue Française în parteneriat cu Air France. Ceilalți 99 de premianți vor primi o Diplomă de Onoare. De asemenea vor fi oferite Diplome de Încurajare.

Concursul « Plume d’Or » se bucură în fiecare an de un mare succes în Republica Moldova cu zeci de participanți înscriși atât la Chișinău cât și în anexele Alianței Franceze de la Bălți, Nisporeni, și Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană de la Tiraspol.

Vă invităm să participați la ediția 2019 !