Cei mai buni studenţi moldoveni care învaţă peste hotare au fost premiaţi în cadrul unei gale, care a avut loc ieri în Capitală.

Evenimentul a fost organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora şi asociaţiile studenţilor moldoveni din străinătate. În total, 28 de tineri au fost premiaţi cu diplome şi trofee.

Deja de trei ani, Daniela îşi face studiile de licenţă la Londra, facultatea de Business şi Drept. Chiar din primul an, tânăra a demonstrat rezultate excelente în domeniul academic, fiind unica studentă care a primit o bursă de o mie de lire.

“Sunt la universitatea Greenwich din Londra. Am fost unica dintre studenţii anului I cu cea mai mare medie anuală”, a spus Daniela Gangan.

Chiar dacă se află departe de casă, Daniela încearcă să ajute societatea moldovenească.

“Noi organizăm diferite evenimente sociale. Evenimente de caritate, unde încercăm să ajutăm copii din orfelinate şi oamenii nevoiaşi”, a spus studenta.

Pentru participarea la concursul “Excelență academică pentru Moldova” au depus dosarele 104 studenţi din 23 de ţări.

“Este o diplomă şi un trofeu din partea Guvernului. Ei care îşi fac studiile peste hotare, ar trebui să revină, cel puţin o parte din ei pentru a contribui la prosperarea Republicii Moldova şi a crea o elită adevărată şi politică şi intelectuală”, a declarat preşedintele juriului, Sergiu Musteaţă.

Informatia completa pe Publika