În condiţiile în care tot mai mulţi tineri pleacă în străinătate să înveţe management de business la şcoli de afaceri precum Universitatea Aarhus din Danemarca sau la Open University din Anglia, şcoala academică din România nu are programe de master în limba engleză pe zona de business aproape deloc.

Însă lucrurile par să se mişte, în sfârşit, şi pe acest segment, cu atât mai mult cu cât limba engleză este, prin excelenţă, limba afacerilor.

Facultatea de Administraţie şi Afaceri, una din cele mai căutate facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, organizează începând cu acest an, primul program de masterat de Consultanţă în Afaceri din România în limba engleză, după ce programul în limba română scoate anul acesta prima generaţie de absolvenţi.

Astfel, pentru cei interesaţi să facă un fel de MBA în limba engleză dar care nu costă 10.000 de euro pe an sau pentru tinerii care vor să înveţe administrarea afacerilor fără să plece din România, există acum un program care se apropie de standardele unui MBA.

Programul, cu predare exclusiv în limba engleză, este o oportunitate pentru cei care cunosc limba engleză la nivel avansat şi îşi doreşte să se specializeze în consultanţa de management pentru că masterul îşi propune o abordare specială pentru sistemul de învăţământ prăfuit din România, prin invitarea unor profesori străini (în calitate de visiting professor) în anul universitar 2012-2013: prof. univ. dr. John Brinkman (Liverpool), prof. univ. dr. Vidosav Majstorovich (Belgrad), dr. Shinji Naruo (Tokyo), dar şi prin susținerea unor cursuri și seminarii de către consultanți, aboslvenți de programe MBA.

Coordonatorii masterului şi doresc organizarea unei întâlniri cu reprezentanți ai unor programe similare existente pe plan european în vederea realizării schimburilor de profesori și studenți și a creării unei rețele a acestor programe de masterat.

Examenul de admitere va avea loc în luna septembrie şi va fi organizat, de asemenea, în limba engleză.

Anul trecut, Facultatea de Administraţie şi Afaceri a fost şcoala universitară cu cei mai mulţi candidaţi pe loc din Bucureşti, cea mai căutată specializare fiind Administrarea afacerilor (16,65 candidaţi/loc). Capital

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *