Absolventii examenului de Bacalaureat dau acum de o noua problema: acreditarea facultatilor la care isi doresc sa se inscrie.


Primele probleme apar la Universitatea Spiru Haret, Universitatea Petre Andrei si Universitatea Appolonia, ambele din Iasi, care nu mai au voie sa faca inscrieri din toamna.

In total, 39 de facultati particulare au fost incluse pe lista institutiilor de invatamant care nu vor putea organiza examene de admitere, decat daca vor obtine pana in toamna acreditari noi din partea ARACIS si a ministerului.

Sute de studenti urmeaza in prezent cursuri de master ilegale

Agenţia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior avertizeaza ca opt dintre cele 28 de universitati particulare acreditate la nivel national nu sunt autorizate sa organizeze masterate in sistem Bologna.

Printre acestea: la Universitatea “Spiru Haret” toate programele de masterat functioneaza ilegal, Universitatea “Hyperion: din Bucureşti, Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” sau Universitatea “Petre Andrei” din Iasi nu au primit acreditare pentru a organiza masterate în sistem Bologna.

Înscrierile la facultăţile din Universitatea Bucureşti încep duminică

Absolvenţii de liceu sau cei care doresc să îşi continue pregătirea într-o instituţie de învăţământ superior se pot înscrie de duminică, 12 iulie, la cele 19 facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti.
Purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, Aurel Ghimpu, a declarat că, în acest an, Universitatea Bucureşti pune la dispoziţie 4.385 de locuri de la buget şi 8.515 locuri cu taxă.
Dosarele se depun la secretariatele facultăţilor, care funcţionează în această perioadă, de luni până vineri, între orele 9,00 şi 14,00, precum şi sâmbăta şi duminica, între orele 9,00 şi 12,00, a precizat Ghimpu.
Data limită a înscrierilor este 18 iulie, iar examenele se vor susţine între 20 şi 25 iulie. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 28 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *