Absolvenţii universităţilor din Republica Moldova pot aplica la un program de burse oferit de Bundestagul German pentru o perioadă de cinci luni.

Tinerii absolvenţi ai universităţilor desfăşoară un stagiu de practică de cinci luni în biroul unui parlamentar din Bundestagul german şi merg la prelegeri la una din universităţile din Berlin.

Premizele pentru participarea la acest program sunt: studii superioare, cunoştinţe bune de limbă germană precum şi interesul pentru politică. Toate costurile sunt suportate de Bundestagul german.

Bursierii moldoveni pentru anul 2018 vor fi selectaţi în perioada 11-13 septembrie de o delegaţie care vine la Chişinău.

Din delegaţie fac parte deputatul Bundestagului, Helut Heiderich, decanul Facultăţii Stiinţe Reale a Universităţii Humboldt din Berlin, Elmar Kulke şi Ines Mockenhaupt-Gordon de la administraţia Bundestagului german.

Informaţii mai detaliate (în limba germană) privind programul şi procedura de aplicare găsiţi aici: bundestag.de.

Începând cu 2008, 28 de tineri din Moldova au beneficiat de această oportunitate. Anual la program participă 120 de bursieri din 41 de ţări.