Ministerul Educaţiei promite să fie dur cu cei care vor copia la sesiunea 2012 a examenelor de bacalaureat (BAC), dar şi cu profesorii care vor facilita plagiatul şi mita în instituţiile de învăţământ în perioada examenelor, noteaza TRM.

Ministrul Educației, Mihail Șleahtițchi, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că elevii care vor fi prinși cu copiatul la BAC vor susține examenul repetat doar peste un an. Totodată, examenele de BAC vor fi monitorizate de camerele video din cadrul a trei licee din capitală: Liceul „Gheorghe Asachi”, Liceul ”Mihai Viteazu” și Liceul Academiei de Științe din Moldova.

Reguli stricte vor fi și pentru cadrele didactice implicate în procesul de BAC. Astfel, examinatorii, dar și asistenții la examenele de BAC nu vor avea dreptul să aducă cu sine telefoane mobile, dar nici să faciliteze rezolvarea testelor. În caz contrar, Ministerul Educației susține că aceștia riscă dosare penale și vor fi privați de dreptul să participe la sesiunile de BAC în alți ani.

Potrivit ministrului Educației, ministerul de profil a instituit în acaestă sesiune BAC mai multe priorități pentru elevi. Astfel, elevii care vor lua o notă negativă își vor încerca norocul într-o sesiune suplimentară, organizată în perioada 1-18 iulie.

Totodată, elevii vor avea mai mult timp de gândire pentru a se decide dacă vor contesta nota cu care au fost apreciați, de la 24 la 48 de ore.
Lucrările vor fi verificate în două centre de examinare. Este vorba de Liceul Mihail Kogălniceanu și George Călinescu din Chișinău. Rezultatele vor fi anunţate peste o săptămână.

Sesiunea BAC 2012 se va desfăşura în perioada 5-22 iunie.

mai vedeti

PREMIERĂ! Sesiune suplimentară pentru elevii care vor lua note sub 5 la BAC

BAC: Elevii vor fi supravegheați de ofițerii Centrului Anticorupție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *