2

Ministerul Culturii elaborează un proiect de reorganizare a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice prin divizarea facultăţilor şi crearea câtorva universităţi mai mici. Profesorii, dar şi studenţii, se tem că reforma ar putea avea ca efect preluarea unor blocuri din centrul Capitalei de către oamenii de afaceri influenţi în politică.

Învăţământul artistic din Republica Moldova este în pragul unei restructurări radicale menite să schimbe situaţia din domeniu, susţin oficialii. Deşi se află încă la stadiul de intenţie, concepţia prevede ca Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice va fi împărţită „în mai multe universităţi, inclusiv una de muzică şi una de arte plastice”. Aceasta rezultă dintr-un raport prezentat de Aliona Strâmbeanu, şefa Direcţiei arte profesioniste, învăţământ artistic şi industrii culturale din cadrul Ministerului Culturii.

STUDENŢII IES LA PROTESTE

Reforma, prin divizarea Academiei de Arte, i-a alertat atât pe profesorii, cât şi pe studenţii de la această instituţie. Tinerii au anunţat chiar pentru astăzi acţiuni de protest. În acelaşi timp, mai multe cadre didactice vorbesc despre o comasare a Facultăţii de Arte Plastice, care îşi are sediul pe strada 31 august 1989, cu Colegiul „Alexandru Plămădeală”. În acest context, se vehiculează şi numele lui Vlad Plahotniuc, care ar vrea să pună mâna pe imobil. Sursa: Adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *