Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” anunță astăzi, 3 august, rezultatele preliminare ale concursului de admitere, desfășurat în perioada 24-31 iulie curent.

În acest an, oferta educațională a Universității noastre constituie 690 de locuri, dintre care 425 cu finanțare bugetară (370 pentru specialitatea Medicină generală, 45 de locuri pentru Medicină preventivă și 10 locuri pentru Optometrie) și 265 de locuri la contract (Medicină generală – 75 de locuri, Farmacie – 90, Stomatologie – 90 și Optometrie – 10). Pentru raioanele de est ale republicii au fost prevăzute 25 de locuri la Medicină generală și 5 locuri la Medicina preventivă.

La concurs s-au înscris în total 950 de candidați. Astfel, pentru specialitatea Medicină generală au optat 741 de candidați, Stomatologie – 128, Farmacie – 53, Medicină preventivă  – 12 și pentru Optometrie  – 16 tineri și tinere.

Pentru a participa la concursul final de admitere atât la locurile cu finanțare bugetară, cât şi în bază de contract cu achitarea taxei de studii, este obligatorie depunerea actelor în original până în data de 7 august curent.

Documentele în original (actul de studii cu anexa respectivă, certificatul medical tip (nr. 086/e), diplomele de participare la olimpiade și concursuri, alte adeverinţe și certificate) trebuie prezentate la Comisia de admitere a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Candidații la studii care nu vor prezenta actele în original până în data de 7 august 2017 își vor pierde dreptul de a participa la concursul final de admitere atât la locurile cu finanţare bugetară, cât şi în bază de contract cu achitarea taxei de studii. În rezultat, aceștia vor fi excluși din lista participanților.

Rezultatele finale ale concursului de admitere 2017 vor fi anunțate în data de 9 august.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Comisia de admitere la numerele de telefon: 022 242 391, 022 205 153 sau să scrieți un mesaj pe admiterea@usmf.md. Totodată, Vă recomandăm să accesați pagina http://admitere.usmf.md/studenti-2.