România oferă ţării noastre 4.750 de burse pentru anul de studii 2010-2011, cu aproximativ 1.500 mai multe decât în acest an. Decizia aparţine miniştrilor Educaţiei din Republica Moldova şi România, care au avut o întrevedere la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute.

Pentru următorul an de studii, România oferă 950 de burse instituţiilor preuniversitare de învăţământ şi 1100 de locuri în universităţi. De asemenea, vor fi acordate 50 de locuri la masterat şi 25 la doctorat. Cei doi miniştri au pus în discuţie şi posibilitatea deschiderii unor filiale ale universităţilor din România în Republica Moldova.

Leonid Bujor, ministrul Ministru Educaţiei Tineretului şi Sportului a declarat : « Partea română îşi asigură angajamentul, de a asigura condiţii bune şi foarte bune pentru 2000 de copii din Republica Moldova, şi studenţi, în taberele de odihnă în perioada vacanţelor de vară. Deci în total avem circa 4750 de locuri atât în învăţământul preuniversitar şi universitar ». Sursa: Publika.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *