Guvernul de la București a aprobat astăzi cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și universitar de stat pentru anul școlar/universitar 2016-2017.

Astfel, pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, țări învecinate sau diaspora sunt alocate în învățământul preuniversitar 1.800 de locuri (cu bursă și fără bursă) cu finanțare totală sau parțială din bugetul Ministerului Educației, 3.705 locuri cu finanțare totală sau parțială în învățământul superior (atât cu bursă, cât și fără bursă) și 500 de luni-bursă pentru cadre didactice sau practică studenți.

Pentru cetățenii străini, conform documentelor bilaterale de cooperare internațională, sunt alocate în învățământul preuniversitar 1.800 de locuri cu finanțare totală sau parțială din bugetul Ministerului Educației, 3.520 locuri cu finanțare totală sau parțială în învățământul superior (atât cu bursă, cât și fără bursă) și 1.700 de luni-bursă pentru cadre didactice sau practică studenți, se arată într-un comunicat al Guvernului de la București, emis presei, anunta UNIMEDIA.

http://unimedia.info/stiri/guvernul-de-la-bucuresti-a-decis-romania-va-acorda-3-705-de-burse-pentru-studentii-moldoveni-113105.html