Persoanele care vor face publice subiectele şi soluţiile examenelor de BAC, până la începerea examenului sau pe durata desfăşurării lui, ar putea fi sancţionate dur. Şi asta pentru că Guvernul a aprobat astăzi modificări la legislaţia contravenţională şi educaţională pentru a culpabiliza acest gen de infracţiune .

Toate ofertele de studii …

Astfel, persoanele fizice riscă să le fie puse amenzi de la 1 000 la 3 000 de lei, dacă vor fi prinse ca fac publice rezultatele examenelor, înainte sau în timpul acestora, iar pentru persoanele juridice şi cadrele didactice responsabile de desfăşurarea examenelor amenda se ridică până la 8 000 de lei, anunta Publika.

“Vrem să contracarăm această fraudă, atunci când anumite părţi oferă accesul la această fraudă pentru un auditoriu mai mare”, a declarat jurnaliştilor viceministrul Educaţiei Loretta Handrabura.

În acelaşi timp, pentru persoanele cu funcție de răspundere, care vor comite asemenea încălcări, se prevede amendă de la 6 000 la 10 000 de lei, cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni până la un an.

Amendamentele legislative urmează să fie examinate şi adoptate de Parlament.