În această vinere va fi lansat un nou modul pentru elevii claselor 1, modulul educația digitală. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, profesorii din întreaga țara, care vor preda acest modul, vor primi 1.850 de tablete.

“Suntem la un început de an școlar. Vreau să le doresc succese elevilor, studenților, să aibă parte de o educație bună, să aibă putere și dedicație pentru a învăța lucruri utile, anunta Publika.

Și când vorbim de lucruri utile, chiar vineri, săptămâna aceasta va fi oficial lansat modulul educației digitală chiar din clasa 1.

Vreau să-i mulțumesc domanei Babuc, Ministerului Educației, dar și domnului Gaburici, ministerului Economiei, care au găsit posibilitatea și vor fi înmânate 1.850 de tablete profesorilor care se vor ocupa de acest modul.

Este un lucru foarte important, suntem în epoca informațională, de aceea că nu toți vor deveni ingineri IT, dar vor avea capacități de a utiliza calculatoarele.

Astăzi nu poți fi un membru activ al societății fără a avea aceste capacități. Curicula este pentru clasa 1”, a spus premierul Pavel Filip.