Elevii şcolii din Mannheim Geschwister-Scholl-Gymnasium se află deja pentru a cincea oară în vizită la Chişinău. Grupul de elevi a fost însoţit de directorul şcolii, doamna Silke Herr şi coordon Bild vergrößern atorul, domnul Holger Steffan.
Şcoala parteneră este liceul „M. Kogălniceanu” din capitala Republicii Moldova. Acest liceu, în cadrul căruia activează un învăţător german, oferă lecţii aprofundate de limbă germană. Elevii moldoveni care învaţă în această şcoală au posibilitatea de a obţine diploma de limbă germană (DSD II).

Schueleraustausch_2_BildBild vergrößern Şeful adjunct al Ambasadei Germane, Carsten Wilms, a invitat elevii participanţi germani şi moldoveni precum şi învăţătorii lor la 17 aprilie la sine acasă. El a subliniat importanţa contactelor directe dintre oamenii din Germania şi Republica Moldova. Pentru mulţi germani Republica Moldova rămîne a fi un punct necunoscut pe harta lumii. Elevii au povestit despre închipuirile şi experienţele lor într-o Europă care convieţuieşte împreună.

 

Bild vergrößern Elevii din Mannheim sînt cazaţi în timpul sejurului lor în Republica Moldova în familii gazde şi merg la lecţii. Partea moldoveană a mai organizat excursii interesante prin ţară.

Schimbul de elevi este parte a parteneriatului dintre oraşele Mannheim şi Chişinău.

Informaţii mai detaliate privind schimbul de elevi dintre oraşele Mannheim şi Chişinău:

http://www.gsg-mannheim.de/info/was/austausch#Moldavien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *