În perioada 12-18 august curent Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N.Testemițanu” desfășoară sesiunea suplimentară de admitere pentru anul universitar 2021-2022, pentru locurile neacoperite la studii, cu achitarea taxei în bază de contract.

Astfel, în prezent sunt disponibile 12 locuri la specialitatea farmacie, 15 locuri – la optometrie, șase locuri – la sănătate publică, cinci locuri – la asistență medicală generală și alte cinci locuri – la specialitatea tehnologie radiologică. Rezultatele sesiunii suplimentare de admitere vor fi făcute publice la 20 august curent, transmite IPN.

La etapa finală de concurs, atât pentru locurile cu finanțare bugetară, cât şi pentru cele în bază de contract, au participat doar candidații care au depus actele în original până la data de 10 august curent.

În total au promovat concursul 872 de persoane, dintre care 595 la specialitatea medicină, 116 – la stomatologie,  78 – la farmacie, 24 – la sănătate publică, 13 – la optometrie, 29 – la asistența medicală generală și 17 tineri au fost admiși la tehnologie radiologică.

Candidaţii admişi la studii în bază de contract vor fi înmatriculaţi doar după semnarea contractelor şi achitarea taxei de studii, în perioada 13 august-21 august 2021, inclusiv sâmbătă, 21 august, la Centrul tehnic al Comisiei de admitere (biroul 113). Taxele de studii urmează să fie achitate integral (100%).

Candidații care nu au promovat concursul final și ale căror acte în original sunt depuse la Comisia de admitere se pot înscrie în concurs în sesiunea suplimentară și prin expedierea online a cererii de participare. Cererea urmează a fi completată, scanată și transmisă pe admitere2020@usmf.md

Membrii Comisiei de admitere activează în Blocul didactic central (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165), de luni până sâmbătă, între orele 9.00 şi 17.00. Actele se depun în original.

Potrivit lui Vladislav Badan, secretar responsabil al comisiei de admitere de la USMF „N. Testemițanu”, taxele de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” oscilează între 19 mii și 33 de mii de lei.