Organizaţii ale studenţilor basarabeni din România cer statului român să mărească numărul de burse pentru tinerii români din R. Moldova. Mesajul a fost expediat preşedintelui României, Traian Băsescu, Guvernului, ministerelor educaţiei şi de externe.

În mesaj se spune că în acest an au fost depuse cele mai multe dosare pentru concursul de admitere. „Tinerii din R. Moldova au dus la schimbarea regimului comunist prin opţiunea lor electorală, fiind forţa determinantă la protestele din 6-7 aprilie. Anume tinerii care-şi fac studiile în România au fost un catalizator al procesului de schimbare a regimului comunist din Basarabia, de aceea considerăm că un număr mai mare de burse este absolut necesar pentru tinerii etnici români din R. Moldova în vederea unui viitor european pentru ţara noastră”, se spune în mesaj.

„Propunem ca locurile rămase vacante de la licee, să fie redistribuite la universităţi pentru a pregăti tineri specialişti performanţi în domeniile de care R. Moldova are nevoie”, mai notează semnatarii.

Mesajul a fost semnat de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Asociaţia Tinerilor basarabeni din Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi. (IPN)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *