Studenţii de la Universitatea Tehnică a Moldovei  care locuiesc în cămine vor avea parte de condiţii mai bune. La ora actuală se finalizează lucrările de renovare a căminelor, conform standardelor europene, acestea urmând a fi date în exploatare până la începutul anului de studii 2016-2017.

Unul din cele mai vechi cămine – nr.2, din str. Studenților 7/7, are parte de reparții capitale. Pe una din verticalele laterale a căminului au fost deja total renovate 11 secții compuse din câte 1 cameră pentru 4 persoane și 2 camere pentru 2 persoane. Lucrările includ renovarea completă a rețelelor  inginerești și de electricitate, a ușilor și ferestrelor, precum și a diverselor piese de mobilier – scaune, mese, paturi, dulapuri, toate complet noi, care vor crea atmosfera de confort necesară pentru relaxarea studențiilor după orele de studiu.

Concomitent, conform proiectului lucrărilor de reparație, pe aceeași verticală se restabilesc  și bucătăriile, de la etajul 1 până  la 12.

Pe aceeași verticală au fost intalate 12 uși din metal pe scările de rezervă, alte 12 uși din metal pe coridoare și 12 uși din DVP. În holurile de la etajele 1-12 s-au făcut reparații parțiale/cosmetice.

Urmează să fie reparat acoperișul, să fie izolați termic pereții exteriori și să fie instalate uși exterioare la intrare.

http://www.utm.md/blog/renovarea-caminelor-se-apropie-de-final/